94 χρόνια …Knirps

Knirps Logo

Ο εφευρέτης της αναδιπλούμενης σπαστής Ομπρέλλας.

Ένας τραυματισμός απο τον πόλεμο κατέστησε δύσκολο για τον Hans Haupt να μεταφέρει ταυτόχρονα μαζί του ένα μπαστούνι και μια ομπρέλα, έτσι που αρχισε να ψάχνει την εύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα του . Το αποτέλεσμα;

Η πρώτη ομπρέλα με τηλεσκοπικό σκελετό , η πρώτη μικρή σπαστή ομπρέλλα.

Ταίριαζε απόλυτα στην τσέπη του, και ήταν πάντα διαθέσιμη όταν έβρεχε! Όντας τόσο μικρή, ήταν φυσικό να αναφέρεται σε αυτή σαν ένα μικροσκοπικό «μπόμπιρα» – ένα μικρό παιδί – και από εκεί προέρχεται και η εμπορική ονομασία Knirps® , καθώς «knirps» στα γερμανικά σημαίνει «μπόμπιρας».

Το 1928, η εταιρεία που ονομάζοταν Bremshey & Co, εκτίμησε τις εκπληκτικές δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο προϊόν και βοήθησε στο να παραχθούν οι πρώτες «ποικιλίες» αυτής της καινοτόμου ομπρέλας τσέπης.

Ήταν η αρχή μιας νέας εποχής, και πολλά διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα αναπτύχθηκαν.

Νέα και καινοτόμα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και τολμηρές κατασκευές δημιουργήθηκαν με πολλά από αυτά. Η Knirps® θέτει το πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι και πως να κατασκεύαζονται οι ομπρέλλες .

Ετσι , η πρώτη αυτόματη έκδοση τηλεσκοπικής ομπρέλλας κυκλοφορεί το 1965, ενω η νέα Knirps X1 το 2004, συλλογή που αποτελεί τις μικρότερες Knirps όλων των εποχών.